Gergerlioğlu: Bizi yıldırmaya zorluyorlar
16 Kasım 2021 09:43

Gergerlioğlu: Bizi yıldırmaya zorluyorlar

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu; partisinin Derince İlçe Kongresi’nde, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün HDP Kocaeli il ve ilçe teşkilatlarına yönelik baskılarını eleştirerek, “Kocaeli’de yaptığımız çalışmalarda gayri meşru, gayri hukuki bir şekilde üzerimizde baskılar estirmeye çalışıyorlar. Bizi yıldırmaya, geri adım atmaya zorluyorlar” dedi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Derince İlçe Kongresi’nde partisinin Kocaeli il ve ilçe teşkilatlarına yönelik baskıları eleştirdi. “Kocaeli’de yaptığımız çalışmalarda emniyet tarafından gayri meşru, gayri hukuki bir şekilde bastırılmaya çalışılıyor” diyen Gergerlioğlu, “Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Emniyeti’ne bir sözüm var. Kocaeli’de yaptığımız çalışmalarda gayri meşru, gayri hukuki bir şekilde üzerimizde baskılar estirmeye çalışıyorlar. Bizi yıldırmaya, geri adım atmaya zorluyorlar.

“İKTİDARIN DEVRİ AZ KALDI”

Bilsinler ki; biz tek bir adım geri adım atmayız. İl ve ilçe başkanlıklarımızın önüne polisleri yığıp, GBT’ler yaptırmak, insanları yıldırmaya çalışmak ve bütün bunları her safhada yapmakla hiçbir yere ulaşamazsınız bunu en başta bilin. Kocaeli’de yaptığımız gençlik meclisi çalışmalarımızı da nasıl engellediğinizi çok iyi biliyoruz. Bütün bu engellemeleri biz yasal düzlemde, yasamaya da taşıyacağız. Bugünün bürokratları bilsin; yarın öbür gün bu iktidar devrildiğinde yaptığınız tüm hukuksuz işlemlerden hukuk önünde yargılanırsınız. Bütün bunlardan vazgeçin. Bu iktidarın devri az kaldı” ifadelerini kullandı.

“HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERİRSİNİZ”

Legal siyaset alanı üzerinde oluşturulan baskıların hukuksuz olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, “Buradan Kocaeli Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığı’na çok net hatırlatıyorum. Tüm bu hukuksuzluklarınızdan vazgeçin. Ulusal düzlemde şu anda tüm bürokratlar tavır değiştirmeye başladı. Yarın öbür gün devir değişir, AK Parti gider, Cumhur- Zulüm ittifakı devrilir ve yaptığınız hukuk dışı işlemlerin hesabını yargı önünde verirsiniz. Biz hukuktan başka bir şey talep etmiyoruz ama hukuksuzluk yapanlara da bu hatırlatmayı yapmaya da devam edeceğiz. Bunu da buradan herkes çok iyi bir şekilde bilsin” dedi.

 

SEFA GARDİYANOĞLU

Güncelleme: 16 Kasım 2021 09:51
BENZER HABERLER
X