Güneş: Bağımsız adayın oylarını düşürüp, seçimi kaybettirdiler
02 Nisan 2024 14:39

Güneş: Bağımsız adayın oylarını düşürüp, seçimi kaybettirdiler

Söğüt ile Balıkçı'nın arasındaki farkın 1395 olması sebebiyle seçimin sonucunu değiştirebilir nitelikte olması ve elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle dün gece İlçe Seçim Kurulu'na Körfez'deki 401 sandığın tamamı için 3 ayrı itirazda bulunuldu. Konu ile ilgili CHP eski Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş;" Bağımsız adayın oyları 2 binin üstünde sayılmışken sonunda küçük bir sayıya düşürülerek CHP adayı Tayfun Balıkçı kaybettiriliyor" dedi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti adayı Şener Söğüt, kesin olmayan sonuçlara göre, en yakın rakibi CHP’li Tayfun Balıkçı’nın önünde 1395 oy farkla seçimi kazanıp, belediye başkanı oldu. CHP, sonuçların açıklanmasının ardından ilçedeki 399 sandığın tamamına itiraz etti. Toplam 5 bin 73 oyun geçersiz sayıldığı ilçede İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirip, reddine karar verdi.

 Körfez İlçe Seçim Kuruluna yapılmış olan  itirazın reddedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri  saat 14:00’da İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Konu ile ilgili CHP eski Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda; " Körfez ilçesinde sandıklarda çok ciddi oyunlar gözleniyor." ifadelerine yer vererek Bağımsız adayın oylarının AK Parti'den Körfez Belediye Başkanlığına tekrardan aday olan Şener Söğüt'e eklendiğini iddia etti.

BAĞIMSIZ ADAYIN OYLARI SÖĞÜT'E EKLENDİ

İşte Hurşit Güneş'in açıklaması; "Kocaeli Körfez ilçesinde sandıklarda çok ciddi oyunlar gözleniyor. Bağımsız adayın oyları 2000’in üstünde sayılmışken sonunda küçük bir sayıya düşürülerek (olasılıkla AKP’ye eklenerek) CHP adayı Tayfun Balıkçı kaybettiriliyor. Avukatlar seçim kuruluna itiraz ediyor. Sonucu göreceğiz"

Güncelleme: 02 Nisan 2024 15:09
birsoy mühendislik 1 mayıs
Nabi abi
Nabi abi
nazende 1 mayıs
Nabi abi
X