Gökçe: Müdür atamışlar kadrosu yok!
30 Nisan 2024 12:22

Gökçe: Müdür atamışlar kadrosu yok!

CHP’den Derince Belediye Başkanı olarak seçilen Sertif Gökçe, belediyenin en önemli sorununun kurumsallaşmamış olması olduğunu belirterek, ‘’Öyle müdürlükler var ki, sadece müdürü var kadrosu yok. Sadece birilerine istihdam sağlamak için kurulmuş müdürlükler bunlar’’ dedi

Ergün Demir Tüm haberleri

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, bugünkü basın toplantısında önümüzdeki günlerde neleri önceleyeceklerini de sıraladı. Belediyenin en önemli sorununun kurumsallaşmamış olması olduğunu vurgulayan Gökçe, “530 personelimiz var. Personeli verimli kullandığınız takdirde, iki katı nüfusa hizmet verebilirsiniz ama kimse liyakata göre çalışmadığı için verim düştü. Seçimden sonra bir ay oldu. Belediyeye anca hakim olduk, öğrendik. Başta da söylediğim gibi enkaz edebiyatı yapmayacağız. Bir yıl içerisinde kurumsallığı sağlayacağız” dedi.

GEREKSİZ MÜDÜRLÜKLER VAR

Gökçe şöyle devam etti: ‘’Mevcut personeli en iyi, en verimli şekilde kullanacak ve halkımızın hizmetine vereceğiz. Olması gereken müdürlükler yok, olmaması gereken müdürlükler var. İsmi duyulmamış ama kadro yaratmak için müdürlükler var. Öyle müdürlükler var ki, sadece müdürü var kadrosu yok. Sadece birilerine istihdam sağlamak için kurulmuş müdürlükler bunlar.

TASARRUF YAPACAĞIZ

Derince’de yapacağımız ilk iş ilk yılda kurumsallığı sağlayacağız. Kurumsallığı sağlamadan verim elde etme şansımız yok. Tasarruf yapacağız. Bu borçları ancak tasarruf ile azaltabiliriz. Gelirlerimizi ilk yıl artıramayacağız. 2025 bütçesini biz yapacağız. O yüzden ilk yıl yapmamız gereken, tasarruf yapmak olacak. Özel sektörle, bağışlarla birçok kişiye gideceğiz. Söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu bütçe ile bunları yapmak çok zor. Ama bunun arkasına sığınmayacağız. Bu kreşleri taziye evlerini ve lokantaları özel sektörden yardım ve bağış şeklinde alarak yapacağız. Bu borçları ancak tasarruf ile ciddi bir seviyeye düşüreceğiz. Bütçen 5 kat da olsa bu kadro ve bu yapıyla bu belediye yönetilemez. Kamu kurum ve kuruluşlarında içki olmaz. Belediye kurumlarında içki olmaz. O yüzden içki ruhsatı vermeyeceğiz.”

Güncelleme: 30 Nisan 2024 12:24
BENZER HABERLER
koto 19 mayıs
nazende 19 mayıs
Nabi abi
Nabi abi
KSO 19 mayıs
Nabi abi
X