Gergerlioğlu ‘konser yasağı’nı meclis gündemine taşıdı
16 Mayıs 2022 14:24

Gergerlioğlu ‘konser yasağı’nı meclis gündemine taşıdı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın Derince Belediyesi tarafından yasaklanan konserini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu

Derince Belediyesi’nin, 20 Mayıs tarihinde düzenlenecek Kürt sanatçı Aynur Doğan konserini iptal etmesinin ardından konser yasağına bir tepki de HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan geldi. Gergerlioğlu, konser iptalini Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ERDOĞAN HATIRLATMASI

Gergerlioğlu, "Aynur Doğan’ın konseri için yapılan detaylı inceleme nedir? Bu incelemenin içeriği nedir ki sonrasında konserin iptal edilmesine sebep olmuştur?” sorusunu sordu. Konserin afişinde yer alan ‘Derince Belediyesi’nin katkılarıyla’ yazısına vurgu yapan Gergerlioğlu, “15 Mayıs Pazar günü, resmi tatilde, hangi toplantı, hangi bilgilendirme sonucunda Aynur Doğan konseri iptal edilmiştir? Bu konsere destek hangi gerekçelerle çekilmiştir” dedi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu soruları sordu:

*Bu konserin iptal edilmesi ile belediyenin Cumhur İttifakı'nın bazı ortaklarına mesaj vermek istediği iddiası doğru mudur?

*7 Kasım 2021’de Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batmanlı gençlerle buluşmasında kendisine gençler Aynur Doğan’ın “Darhejîrokê” şarkısını söylemiştir. Derince Belediyesi’nin gerekçesi dikkate alındığında bu etkinlikte detaylı inceleme yapılmamış mıdır? Detaylı inceleme yapılmışsa “Darhejîrokê” şarkısı sadece Sn. Aynur Doğan söylediğinde mi uygun olmadığı düşünülmektedir?

*Zamanında Sn. Ahmet Kaya’nın başına gelen süreç başka sanatçıların da başına mı getirilmek istenmektedir?

*Sn. Aynur Doğan’ın ve ekibinin maddi mağduriyetleri bu süreçte oluşmuş mudur? Eğer oluşmuşsa bunun tazmini için neler yapılacaktır? 

Güncelleme: 16 Mayıs 2022 14:27
BENZER HABERLER
X