Milli Kuruluşlar Birliği: 107 yıllık yalana tepki gösterelim
26 Nisan 2022 14:35

Milli Kuruluşlar Birliği: 107 yıllık yalana tepki gösterelim

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği tarafından HDP Milletvekili Garo Paylan’ın TBMM’ye sunduğu ‘Ermeni Sokırımı Tanınsın’ teklifine tepki gösterilerek, “Kentimizde bulunan tüm vatansever dernekleri, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını emperyalist devletlerin 107 yıllık yalanının taşeronluğuna karşı tepki vermeye davet ediyoruz” denildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Ermeni Soykırımı'nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" başlıklı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na vermiş, teklif iade edilmişti. Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesinde toplanarak HDP’li Paylan’ın sunduğu teklife tepki gösterdi. ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl’ün ev sahipliğinde gerçekleşen açıklamaya Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı, Süleyman Pekin, Türk Ocağı Başkanı, Mustafa Arha, Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı ve Kocaeli Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Taylan Katak katıldı.

“YAZILMASI KONUŞULMASI YASAKLANSIN”

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği olarak, kentimizde bulunan tüm vatansever dernekleri, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını emperyalist devletlerin 107 yıllık yalanının taşeronluğuna karşı tepki vermeye davet ediyor, bu vesile ile TBMM Meclis başkanlığını iç tüzük kanunlarını uygulayarak milletimizin birlik ve bütünlüğüne zarar vermeye çalışan Garo Paylan’ın dokunulmazlığını kaldırarak yargılanmasının önünün açılmasını talep ediyoruz. Fakat, asıl yapılması gereken; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde 1915 Olayları ve Tehcir Kanunu üzerinden Türk Milleti’ne, Türk Devleti’ne kin kusmak ve aleni düşmanlık yaratmak olan soykırım iftira ifadesinin yazılmasının konuşulmasının dahi kanunen yasaklanmasıdır.

“EMPERYALİST ORGANİZASYON”

Buradan tekraren bilinmesini isteriz ki; değil sadece Garo Paylan, hiçbir emperyalist devlet uşağının, ülkemizi savaş meydanlarında (İran, Irak, Afganistan, Libya, Suriye, Kırım, Ukrayna gibi devletleri işgal eden insanları katleden) küresel sömürge devletlerinin elinden kurtaran ve omuz omuza bağımsızlık mücadelesi verdirerek yüce milletimize bir ulus devlet olma şansını veren Gazi meclisimize böyle bir saygısızlığı yapmaya hakkı yoktur. Bunun adı demokrasi değil, işbirlikçiler vasıtasıyla emperyalist bir organizasyondur. Ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu büyük devlet, bugün dahi 100 binlerce Ermeni’ye birinci sınıf vatandaş olma hakkı vermiş, Garo Paylan gibi Ermeni diosporası uşaklarının da yüce meclisinde siyaset yapmasına izin vermiştir. Bu alicenaplık ve yücelik dünyanın hiçbir devletinde yoktur.

“MİLLETİMİZİ OYUNA GETİRİYORLAR”

Bugün dahi Türkiye Ermenileri, Ermenistan’da yaşayan Ermenilerden daha fazla haklara sahip, daha güvende ve ekonomik olarak daha müreffeh bir şekilde yaşamaktadırlar. Ayrıca Emperyalizmin kripto maşaları; ‘1915 olayları Osmanlı döneminde yaşanmıştır. Türkiye ile alakası yoktur, Atatürkçüler boşuna tepki vermesin, Türkiye sevdalıları boşuna savunuyor’ gibi adeta bir gizli servisler tarafından itina ile seçilmiş cümleler kullanarak milletimizi oyuna getirme çabasındadır. Olmayan emperyalist soykırım yalanını normalleştirmeye çalışarak toplumsal savunma reflekslerimizi köreltme amacındadırlar. Dünya genelindeki emperyalist yalanın ana sloganı Osmanlı soykırım yaptı değil, Türkler soykırım yaptı propagandasıdır. Ayrıca Osmanlı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni ayrı tutmaya çalışmak ya cahillik ya da hainliktir. Bunun başka açıklaması olamaz.

“GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bizler Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliğini oluşturan Vatansever, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve Milliyetçi sivil toplum kuruluşları olarak, bundan 107 yıl önce 1. Dünya Savaşı koşullarında ihtiyaç duyulduğu üzere Osmanlı ordusu ile karşı karşıya gelebilecek dış mihraklarca tahrik edilmesi kandırılarak kullanılması mümkün olan iç unsurların savaş bölgelerinden uzak yerlere devlet eliyle gönderilmesi amacıyla çıkartılan Sevk ve İskan Kanunu ile güvenlik ve iaşeleri sağlanarak yurtları değiştirilen Ermenilerin kayıplarını nüfuslarının üzerinde rakamlarla ifade ederek soykırım gibi inancımız ve kültürümüz ile bağdaşmayan bir yalan haline getirilerek, yüce meclisimize getirilmesinden oldukça rahatsızız. Bu hususta kanunlarımız el veriyor ise, Garo Paylan’ın milletvekilliği düşürüldükten sonra Türk Vatandaşlığından da çıkartılmasını talep ediyor, başta Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop meclis başkanlığı yetkililerini göreve davet ediyoruz.”

Güncelleme: 26 Nisan 2022 14:46
BENZER HABERLER
X