Gergerlioğlu: Altılı ittifak kurmuşlar aralarında biz yokuz
21 Şubat 2022 15:00

Gergerlioğlu: Altılı ittifak kurmuşlar aralarında biz yokuz

HDP Darıca İlçe Kongresi’nde altılı ittifak konusuna değinen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu; HDP’nin ittifak dışında bırakıldığını belirterek, “Yeri geldiğinde seçim için kapımıza geliyorlar. Ama şimdi neyi görüyoruz;altılı bir ittifak kurmuşlar, aralarında biz yokuz” dedi

Halkların Demokratik Partisi Darıca İlçe Kongresi, bugün HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun katılımıyla Darıca’da gerçekleştirildi. Kongre’ye CHP İlçe Yöneticileri,-Darıca Belediye Başkan Adayı CHP’li Yakup Törk, meclis üyeleri, çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı. Seçimlere tek aday olarak giren İdris Ay ve Halime Ada eş başkanlığa seçilirken yeni yönetim listesi de oluşturuldu. 
“DARICA’DAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM”
Kongrede konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer FarukGergerlioğlu, “Kocaeli’mizin 3’üncü büyük ilçesi olan Darıca ilçemizden çok şeyler beklediğimi söyleyeyim. Darıca ilçemiz gerçekten çok önemli bir ilçe haline geldi. Şu anda Kocaeli'nin 3’üncü büyük ilçesi, son derece önemli bir nüfus potansiyeli ve teknoloji potansiyeliyle son derece önemli bir ilçemizdir. Burada seçmen kapasitemizin aslında çok yüksek olduğunu biliyoruz ama aldığımız oyların da tam istediğimiz oranda olmadığını biliyoruz. Çok daha yüksek ve kapasitemize layık bir şekilde bir oy oranı alabileceğinizi düşünüyoruz Darıca ilçemizde. 
“BUNA İNANMALIYIZ”
Şu ana kadar Darıca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımız önemli gayretler sağladılar. Allah razı olsun, çok teşekkür ediyoruz kendilerine. Bu yönetime kadar getirdiler bayrağı ve yere düşürmeden şerefle onurla haysiyet mücadelesi ile getirdiler, büyük bir gayretle, fedakarlıkla kendilerine en başta teşekkür ediyorum ve yeni yönetimimize de çok büyük işler düştüğünü söylüyorum. Kocaeli'nin 3’üncü büyük ilçesinde yapılacak işler çok fazladır arkadaşlar. Gerçekten bu ilçeye layık hem iyi bir çalışma, hem seçimlerde çok iyi bir oy oranı sağlayabiliriz. Buna müsaittir. Hepimiz ilk başta buna inanmak durumundayız. 
“BU İSTEĞİ GÖRÜYORUM”
Bu potansiyel var, bu kapasite var ve biz bunu sağlayabiliriz bu ruhla, bu aşkla, bu şevkle eğer ki yola çıkarsak başarabileceğimize inanıyoruz arkadaşlar. Bu seçimlerde inşallah 24 Haziran 2018 seçimlerinden de daha başarılı olacağımıza yakinen inanıyoruz. Ulusal anket araştırmalarında yüzde 15 oya ulaştığı belirtilen partimizin Kocaeli'de de oy oranlarını artıracağına şüphe yoktur ama bunu ispatlayacak olan sizlersiniz değerli arkadaşlar ben sizlerde bu isteği görüyorum ve bu sözü de almış olalım” dedi.
“ARALARINDA BİZ YOKUZ”
Altılı ittifak konusuna değinen Gergerlioğlu, HDP’nin ittifak dışında bırakıldığını belirterek, “Yeri geldiğinde seçim için kapımıza geliyorlar” dedi. Gergerlioğlu, “Biz bunları söylediğimiz zaman siyaset alanında şu anda söylüyoruz. Yeri geliyor seçim oluyor bizim kapımıza geliyorlar.‘Ey Halkların Demokratik Partisi işte İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de seçim var gel bize bir destek at.’ Tamam diyoruz; biz demokrasi için, barış için, bu ülkenin selameti için, çözüm için tamam biz her şeye varız diyoruz. İnanın ki bizim seçmenimiz, partimiz kadar fedakar bir parti yok, biz elimizden gelen her gayreti her zaman gösteriyoruz biliyorsunuz.Ama şimdi neyi görüyoruz, 6’lı bir ittifak kurmuşlar aralarında biz yokuz.
“SEN KİM OLUYORSUN”
Bu ülkede Hakların Demokratik Partisi Türkiye'nin 3'üncü büyük partisi. Sen kim oluyorsun da siyasetin dışına bizi itmeye çalışıyorsun. En keskin muhalefeti yapan partiyiz biz burada. Türkiye'nin en önemli partisindeki, en önemli konusundaki, en önemli sözleri söyleyen partiyiz, insanlarız biz. Sen bizi nasıl siyasetin dışına itmeye çalışıyorsun? Altılı ittifak kurup 6 milyon yürekli cesur, korkusuz oyu gözden ırak tutmaya çalışıyorlar. Hayır bunu yapamazlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Vallahi o 6 milyon oy onların o altılı ittifaklarından bin kez daha kuvvetlidir, bin kez daha kalıcıdır, bin kez daha haklıdır bunu herkes çok iyi bilsin. Hiç kimse bizi hesaba katmadan siyaset yapmasın bunu çok net bir şekilde söyleyelim” ifadelerini kullandı.
HDP DARICA’DA YENİ YÖNETİM
Eş Başkanlar:İdris AY ve Halime ADA
Yönetim:Alaattin Artuğer, Hediye Teymur, İlhan Uğuzkutluk, Fatma Çelik, Hakan Solhan, Hazal Alkan, Nizamettin İnci, İbrahim Üstebay, Onur Aydın, Mahmut Çalımlı, Kadriye Gökçen, Halime Şık, Senar Ediş
SEFA GARDİYANOĞLU
 

Güncelleme: 21 Şubat 2022 15:02
BENZER HABERLER
X