Kocaelili yazarlardan Filistin’deki katliama tepki
11 Kasım 2023 17:36

Kocaelili yazarlardan Filistin’deki katliama tepki

Kocaeli Yazarlar Birliği Platformu, bugün bir basın açıklaması yaparak, Filistin halkına yönelik katliamlara son verilmesini istedi 

 

Kocaeli Yazarlar Birliği Platformu, bugün bir basın açıklaması yaparak, Filistin halkına yönelik katliamlara son verilmesini istedi. Soydan İş Merkezi zemin katta bulunan Kitap Keyfim’de yapılan basın açıklamasında şunları belirtildi: ‘’İsrail devleti kurulduğu 1948 yılından bu yana Filistin halkına karşı sistematik bir katliam ve topraklarını ele geçirme planını uygulamaktadır. İsrail devletinin Filistin halkına karşı uyguladığı bu yok etme planı başta ABD ve İngiltere emperyalizmi tarafından desteklenmektedir.

YOK ETME PLANI

Yine bu yok etme planına Suudi Arabistan, Mısır, BAE gibi devletlerde seyirci kalmaktadır. İsrail devletinin 1948 yılından başlayan saldırganlığı sonucu Filistin halkının yarısı mülteci diğer yarısı da Gazze ve Batı Şeria bölgelerine sığındı. 6 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze ve Batı Şeria bölgeleri İsrail devleti tarafından hapishaneye döndürüldü.

KATLİAMA DERHAL SON VERİLSİN

Hapishaneye döndürülen bu bölgelerde İsrail devletinin vahşeti devam etmektedir. Son bir ayda çoğu çocuk olmak üzere 11 binden fazla Filistinli katledildi. ABD ve İngiltere emperyalizmi yanı sıra Avrupa Birliği de bu vahşete destek vermektedir. Kocaeli Yazarlar Birliği Platformuna bağlı yazarlar olarak İsrail devletini ve ona destek veren emperyalist devletleri nefretle kınıyoruz. Filistin halkına yönelik bu katliama derhal son verilsin.”

Güncelleme: 11 Kasım 2023 17:39
BENZER HABERLER
koto 19 mayıs
nazende 19 mayıs
Nabi abi
Nabi abi
KSO 19 mayıs
Nabi abi
Nabi abi
X