İl Sağlık Müdürü Pehlevan'dan aşı ve maske uyarısı
14 Temmuz 2022 22:07

İl Sağlık Müdürü Pehlevan'dan aşı ve maske uyarısı

Koronavirüs vakalarında artış yaşanırken, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, vatandaşlara aşı ve maske konusunda uyarılarda bulundu

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık koronavirüs tablosu açıklandı. Açıklanan haftalık verilere göre 4-10 Temmuz arasında koronavirüs vaka sayısı 117 bin 95’e yükselirken, vefat sayısı ise 31 olarak duyuruldu. Son dönemde artışa geçen koronavirüs vakalarının ardından hem konunun uzmanlarından hem de Bilim Kuırulu üyelerinden vatandaşlara art arda uyarılar yapılmaya devam ediyor. Uzmanlar, maske kullanımı ve koronavirüs aşısında hatırlatma dozunun önemine yönelik açıklamalar yapıyor. Konuyla ilgili bir uyarı da Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan’dan geldi.

Vaka artışlarının ardından Kocaeli’deki durumu özetleyen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlevan; Kocaeli’de hasta yatış sayısında artış olmadığını belirterek, “Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarında bilindiği gibi bir artış yaşanıyor. Kocaeli’de de bu durum böyle. Fakat vaka artışlarının Kocaeli’de hastanelere yansıması o şekilde değil. Polikliniklere koronavirüs şüphesiyle başvuran hastalarımız elbette ki oluyor. Test yaptırmak için başvurular oluyor. Fakat hastanede yatan sayısında artış yok. Kapasite konusunda da bir sorun yaşamıyoruz. Alarma geçecek bir durum yok o açıdan” dedi.

Vatandaşlara aşı ve maske konusunda uyarılarda bulunan Pehlevan, “Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Rehavete kapılmayalım. Mutlaka aşılarımızı yaptıralım. Riskli grupta olanlar maske takması konusunda özenli davransın. Kendisinden şüphelenen vatandaşlarımız testini yaptırsın, maskesini taksın. Hatırlatma aşısını herkes yaptırsın mutlaka. Özellikle riskli gruplar ve yaşlı vatandaşlarımız aşıları tamamlansa bile kalabalık ortamlara girerken dikkat etsinler. Herkesin kalabalık ve riskli ortamlarda daha da dikkatli olmasını öneriyorum. Riskli grupta bulunan vatandaşlarımız da kalabalık yerlerde mutlaka maske takmalı” ifadelerini kullandı.

Güncelleme: 14 Temmuz 2022 22:13
BENZER HABERLER
balıkçı
Nabi abi
güner çiçekli
Nabi abi
X