Sabancı Kültür Sitesi yıkılacak yeni bir kültür merkezi yapılacak
18 Nisan 2024 15:03

Sabancı Kültür Sitesi yıkılacak yeni bir kültür merkezi yapılacak

Tadilatı yapılamayan Sabancı Kültür Sitesi’nin yıkılması planlanıyor. Yıkılacak binanın yerine yine Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sabancı Vakfı tarafından ayrı bir yerde yeni bir bina yapılacak

Ergün Demir Tüm haberleri

3 Aralık 1988 tarihinde hizmet vermeye başlayan ve kentin kültür ve sanat hayatına önemli katkıları olan Sabancı Kültür Sitesi’nin yıkılması planlanıyor. Yıkılacak binanın yerine yine Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sabancı Vakfı tarafından ayrı bir yerde yeni bina yapılacak. Sabancı Kültür Sitesi’nin mevcut yeri ise kıyı kenar çizgisi alanında kaldığı için aynı yere yeni bina yapılamıyor.

RUHSAT ALINAMADI

İki yıldır faaliyetti durdurulan Sabancı Kültür Sitesi’nde, asıl sorunun fuaye alanında olduğu ve yavaş yavaş çökmeye başladığı iddia edildi. 2020 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden gelen bir teknik heyetin çıkardığı rapor üzerine Sabancı Kültür Sitesi’nde kapsamlı onarım ve tadilat yapılmasının gerektiği ortay çıkmış ve bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sabancı Vakfı’nın birlikte bir proje hazırlamıştı. Kapsamlı tadilat ve onarım projesinin hayata geçirilmesi için ruhsat gerektiği için İzmit Belediyesine ruhsat başvurusunda bulunulduğu fakat belediyenin yasal prosedür gereği ruhsat veremediği öğrenildi.

YENİ ALAN BELLİ OLACAK

Hal böyle olunca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni bir kültür merkezi yapmak için yer arayışına girdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yeni bir kültür merkezi yapımı için alan istendi. Büyükşehir Belediyesinin hali hazırda bir yer önerdiği fakat bu yerin bakanlık yetkililerince beğenilmediği gelen bilgiler arasında. Yeni yer arama arayışları devam ederken, Büyükşehirin yeni yerler göstereceği ve birkaç gün içinde yeni yerin belli olacağı gelen bilgiler arasında.

Güncelleme: 18 Nisan 2024 15:17
birsoy mühendislik 1 mayıs
Nabi abi
Nabi abi
nazende 1 mayıs
Nabi abi
X