“Sabancı Kültür Sitesi yıkılacaksa Büyükşehir’in de yıkılması lazım!”
19 Nisan 2024 12:32

“Sabancı Kültür Sitesi yıkılacaksa Büyükşehir’in de yıkılması lazım!”

Sabancı Kültür Sitesi’nin restore edilmek yerine yıkılmak istenmesine bir tepki de buranın eski çalışanlarından Ayhan Erduğ’dan geldi. Sabacın Vakfı’nın binayı onarmak için proje hazırlattığını belirten Erduğ, “Herkes elinin taşın altın koysun ve bürokratik çözümler sağlansın. Büyükşehir binasının da alt katlarında zemin kaymaları vardır. Bu mantıkla büyükşehir binasının da yıkılması gerekir” dedi

Ergün Demir Tüm haberleri

Sabancı Kültür Sitesi’nin restore edilmek yerine yıkılmak istenmesine bir tepki de buranın eski çalışanlarında Ayhan Erduğ’dan geldi. Sabancı Kültür Sitesi eski teknik personeli ve kültür merkezi sorumlusu Erduğ, “Sabancı Kültür Merkezi 1989 yılında hizmete açılmış ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı olarak pamdemi zamanına kadar kentin kültürel yükünü çekmiş ve büyük bir boşluğu doldurmuştur. İçinde konferans ve tiyatro salonlarına ilaveten Bakanlık Halk Kütüphanesi de bulunmaktadır. Ayrıca çocuk ve müzik, tiyatro ve festival topluluklarının kurslarına da ev sahipliği yapmış ve öncü olmuştur” dedi.

RAPORLAR HAZIRLANDI

Erduğ şöyle devam etti: ‘’Ancak binanın ön alanında bulunan zemin oturmalarının giderilebilmesi için (pandemide fırsat bilinerek) KOÜ öğretim görevlilerince kapsamlı bir rapor hazırlanmış ve rapor Bakanlığa sunularak Bakanlık teknik yetkililerince değerlendirme yapılmış akabinde de Sabancı Vakfı yetkililerince görüşülerek vakıf konuyu ele almış ve İTÜ öğretim görevlileri başkanlığında proje çalışmaları başlatılmış zemin etütleri beton numuneleri gibi çeşitli çalışmalar yapılıp uzunca bir değerlendirmeler sonucu binaya özel güçlendirme raporları ve projeleri hazırlanmış ve bütçesi Vakıfça onaylanarak başlama aşamasına gelinmişti. Ancak tabii ki prosedür gereği ruhsat alma aşamasında bina tapusu gereklidir. 2011 yılında çıkan Kıyı Kenar Kanunu düzenlemelerinde bu bölgedeki tüm tapular hazineye devrolunmuştur.

BU MANTIKLA BÜYÜKŞEHİRİN DE YIKILMASI LAZIM

Sonuçta Kültür Merkeziyle aynı kuşakta bulunan Büyükşehir Belediye Binası ve NCTY AVM vardır Bu binalarda (örneğin NCTY AVM yangın olunca tekrar tadilat ve genişleme oldu) ayrıca Büyükşehir binasının da alt katlarında zemin kaymaları vardır. Buraların da onarılması gerekecektir. Bu mantıkla bu binaların da yıkım olması gerekir. Bu gibi tam donanımlı özel binalar her şehirde bulunmamaktadır.

KÜLTÜRDEN YOKSUN KAYIP YILLAR

Binayı bu hale getirmek için inanın eski Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Adnan Zanburkan ve ekibinin üstün gayretleri ve özverili çalışmaları olmuştur ve bina işler hale gelmiştir. Konunun başta sivil toplum kuruluşlarınca dile getirilmesi ve herkesin taşın altına bir an önce elini koyarak bürokratik çözümlerin sağlanması gerekir. Yoksa şimdiki olduğu gibi kültür den yoksun kayıp yıllar yaşanacaktır.”

Güncelleme: 19 Nisan 2024 12:34
YORUMLAR
  • Toplam 2 yorum
Hasan 15:37 - 19 Nisan 2024

Aynen katılıyorum.q

0 Beğenmedim
İzmitli 13:31 - 19 Nisan 2024

Sabancı Kültür binasının Kocaeli'ne büyük hizmetleri olmuştur İstanbul'da oynanan bütün tiyatro olarak konserler Kocaeli'nde sahnelenmiş Üniversite öğrencileri tiyatrocular anaokulları ücretsiz olarak faydalanmış Kocaeli kültür ve sanatla iç içe yoğun yıllar yaşamıştır yabancı kültür sitesinin yıkılması Kocaeli için büyük bir kayıptır Samancı Kültür Sitesi Kocaeli'nde Kültür Sanat anlamında büyük bir boşluğu doldurmaktadır Kocaeli olarak Samancı kültür sitesine sahip çıkılmalıdır

0 Beğenmedim
BENZER HABERLER
X