Karaosmanoğlu, Mutlu’ya cevap verdi: 8 dönüm kendi tapulu yerim belediyeden satın almadım!

22 Mart 2024 13:35
SP Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu’nun Karaosmanoğlu’nun Başiskele’de 500 dönüm araziyi ‘üniversite kurmak için’ eğitim alanına çevirdiği, daha sonra da vakıf kurup kendi vakfına 49 yıllığına tahsis ettiği iddialarına yanıt veren Karaosmanoğlu, “8 dönüm bir yer. Belediyeden satın alma yok. Kendi tapulu malımız. Şaşkın ördek gibiler” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Başsikele’de 500 dönüm araziyi ‘üniversite kurmak için’ eğitim alanına çevirdi, daha sonra da vakıf kurup kendi vakfına 49 yıllığına tahsis ettiğini iddiaları gündeme bomba gibi düştü. SP Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu’nun bu iddiasına yanıt veren İbrahim Karaosmanoğlu, iddiaları reddederek, “Belediyeden herhangi bir alım yok. Tamamen tapulu malımız. Bu yer öyle üniversite kurulacak kadar büyük bir yer değil. Burası 8 bin metrekare bir yer” dedi.

8 DÖNÜM BİR ALAN

Karaosmanoğlu şunları söyledi: “Bu alanın öyle üniversite kurulabilecek büyüklükte bir alan olmadığını da belirten Karaosmanoğlu, “Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum. Öyle bir şey yok. Biz tapulu malımızı verdik. Tapulu yani, hazineden kiralık falan değil. Tamamen tapulu. Belediyeden herhangi bir alım yok. Tamamen tapulu. Arazi belediye arazisi falan değil. Bu konu 10 yıllık, 15 yıllık olan bir şey. Vakıf, Karaosmanoğlu Eğitim Vakfı. Bunlar şaşkın ördek gibi ne yapacaklarını bilemiyorlar. İnsan bu kadar basitleşmemeli. Çaresiz kalıyorlar herhalde. Bu yer öyle üniversite kurulacak kadar büyük bir yer değil. Burası 8 bin metrekare bir yer. Bir İmam Hatip Okulu açtık orada. Birde orada yurt yapıyoruz. Okul da devlet okulu. Eğitim yani, milletin malı. Biz yaptık, devlete verdik.” dedi.

BAŞİSKELE BELEDİYESİNİN MÜLKÜYDÜ

Zafer Mutlu’nun iddialarını sorduğumuz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ise Karaosmanoğlu’nun aksine Başiskele Belediyesi’nin mülkiyetin olan ve eğitim alanına çevrilen bir toprağın, bir vakfa satıldığını belirterek, “O yer Başiskele Belediyesi’nin mülkiyetinde olan bir yerdi. Ne kadar büyüklükteydi hatırlamıyorum ona da bakarım. Başiskele Belediyesi’nin mülkiyetindeyken Hüseyin Ayaz zamanında ihaleye çıkıldı ve ihaleyle vakıf satın aldı, eğitim tesisi olarak bedelini ödemek suretiyle” diye konuştu.

HÜSEYİN AYAZ SATMIŞ

Mengüç son olarak şunları söyledi: ‘’Başiskele Belediyesi’ne ait bir parsel var, eğitim tesis alanı olarak görülüyor. Başiskele bu alan için ihaleye çıkıyor ve çıkılan ihale sonrasında ihaleye girip parasını ödeyip alanı satın alıyor. Herhangi bir şekilde tahsis söz konusu değildir. Eğer iddia edilen Yasin beyin diyelim ki 49 yıllığına peşkeş çektiği ise bu külliyen yalan. Yasin beyle konunun alakası olmamakla birlikte Hüseyin Ayaz zamanında ihale edilmek suretiyle Hüseyin Ayaz’ında bir şeyi yok. İhale sürecinde bir vakıf ihaleye katılmış ve satın almıştır, durum bu şekilde. Alanı satın alan vakıf ile ilgili bir bilgim yok.” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X