Muharrem Tutuş’un çöplerini İzmit Belediyesi temizledi

26 Mart 2024 15:05
AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş, geçtiğimiz gün Kireçocakları bölgesi sakinlerini iftarda ağırladı. Güreş Meydanı diye bilinen yeşil alanda verilen iftar sonrası, bütün çöpler ortada bırakıldı. Vatandaşların talebi üzerine İzmit Belediyesi temizlik ekipleri bölgeye gelerek Tutuş’un iftarından kalan çöpleri temizledi

Seçime sayılı günler kala, Ramazan Ayı olmasın nedeniyle belediye başkan adayları da iftar programları düzenliyor. AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş da, hemen hemen her akşam bir mahallede vatandaşlara iftar veriyor. Tutuş’un iftar yemeği verdiği bölgelerden birisi de Kireçocakları bölgesiydi. Kireçocakları sakinleriyle kahve buluşmasından önce Güreş Meydanı diye geçen Yenişehir Mahallesi, Demiralay Sokak’ta iftar veren Tutuş, vatandaşın fazla ilgi göstermemesi ve katılımın az olması nedeniyle iftara katılmadı.

ÇÖPLER ORTADA KALDI

Kendisinin verdiği İftar yemeğine katılmayan Tutuş, ardından Kireçocakları bölgesinde bir kahvede seçim çalışmalarına devam etti. Fakat iftar yapılan alan adeta çöplük içinde bırakıldı. Her tarafa yemek kapları, plastik su ve ayran şişeleri yayılınca vatandaşlar da rahatsız oldu. Meydanın çöplük içinde bırakıldığını gören vatandaşlar iki gün sonra İzmit Belediyesi’ni aradı.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

İzmit Belediyesi ekipleri 5-6 kişilik bir ekip göndererek Muharrem Tutuş’un iftarından arda kalan çöpleri topladı. Tutuş’un bu davranışına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “İftar yemeği veriyor, bakıyor katılım az kendisi gelmiyor. Her programı sosyal medyasından paylaşan Tutuş, ne hikmetse bu programı paylaşmıyor. Daha belediye başkanı seçilmeden, bırakın kenti temizlemeyi, ortalığı kirletmeye başladı. Çevre bilinci olamayan, kendi çöpünü temizlemeyen bir insan nasıl belediye başkanı olabilir? Böyle bir zihniyet olabilir mi?” diye konuştu.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X